Biografie

Frisse Nederlandstalige hiphop op een stevig bedje van diverse stijlen, met de ambitie om rap met een gevarieerde live band te brengen. Dat is Die Vers. De verschillende achtergronden in deze zesmans band zorgen ervoor dat geen nummer hetzelfde klinkt en dat alles vol passie en positiviteit wordt gebracht. Men zegt dat we klinken als een mix tussen Typhoon, Doe Maar en Diggy Dex, maar we maken toch echt eigen werk! Akoestisch of versterkt; wij zorgen voor een energieke, intieme en verrassende show.

Raps door: 13 & De Geest
Instrumenten door: Bert, Gerald, Jasper & Jort

Jort van de Ven z'n liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd met o.a. The Beatles, reggae en punk. Op de basisschool pakte hij voor het eerst een gitaar op en heeft deze sindsdien nooit meer losgelaten. Door zijn grote liefde voor muziek in het algemeen is het spelen in een band met 'die-verse' muzikale achtergronden een logisch gevolg.

Jasper van Schoor speelt gitaar sinds begin middelbare school. Na een aantal jaar als bassist in een ska-punk en een metal band gespeeld te hebben vormt Jasper in Die Vers een harmonisch gitaarduo met Jort.

Op de basisschool werd Bert de Geest ('De Geest') gegrepen door de beats en refreintjes van nummers van onder andere 2Pac, Fugees en Warren G. In 2008 vormden Mistah Twistah, Jort, Borrie en de Geest de groep Bassa Klanka.
Kort daarna gingen de leden ook los van elkaar muziek maken en hebben Borrie & de Geest een aantal tracks gemaakt ook daar in die tijd werden de eerste freestyle sessies een feit. De Geest vormde samen met Jort het duo 'D.R.I.E', bracht een aantal albums en EP's uit en speelde overal in de regio, van boshut tot kerk en van plein tot podium.

Bert Hekman groeide op in een muzikale familie en begon op zijn zestiende met basgitaar spelen. Hij speelde in allerlei bands, variërend van jazz tot metal. Sinds het begin heeft Bert altijd in verschillende bands de ritmische basis gevormd met drummer Gerald (waaronder tussen 2007 en 2012 in rockband Against All Odds) en nu vormen zij de basis voor Die Vers!

Gerald van Luijk heeft het ritme in zijn bloed zitten. Invloeden komen uit de muziekstijlen gypsy, jazz, glitch en funk. Hij houdt van een groovy, ondersteunde speelstijl en gelooft in de harmonie van muziek. Hij heeft met diverse bands funk en rock gemaakt, maar lijkt met Die Vers de beste combinatie te hebben gevonden tussen hiphop en live-act.

Ben Visser ('13') zong in groep 8 in zijn eerste school bandje. In de tweede klas begon hij een nieuw cover bandje 'No Mercy', als gitarist/zanger met voornamelijk metal muziek. Drie jaar later deed Ben een workshop rap bij Teth, gegeven door Borrie en De Geest. Hier raakte hij geïnspireerd en begon met het schrijven van eigen teksten. Er volgden samenwerkingen als MvE&B, Stereo Delúx, Borrie & 13 en Muziekale Waanzin. Met als kers op de taart, Die Vers!