Uit Je Bak! Festival, Castricum, NL
zondag 27 juli 2014, 13:30

Locatie: Uit Je Bak! Festival, Willem de Rijkepark, Castricum, NL
Gratis

Op zondag 27 juli is het eindelijk zover: dan vindt weer het jaarlijkse Uit Je Bak Festival plaats, in het Willem de Rijkepark in Castricum. Het programma is weer zeer gevarieerd, met twee muziekpodia, verschillende theateracts, kinderactiviteiten en verschillende culinaire eetkraampjes. De entree is gratis, dus iedereen is meer dan welkom om even gezellig een kijkje te komen nemen.

Qua muziek is er voor ieder wat wils... Novack bijvoorbeeld, met zomerse muziek, soms feestelijk en soms dromerig. Daarnaast speelt Bade electronica met een vleugje Britpop, komt Sweet Empire een flinke dosis punkrock punkrock brengen en mogen we genieten van de gepassioneerde performance van rapper Soskop.
Voor de liefhebbers van metalcore hebben we de formatie 18 Miles, maar de voetjes kunnen ook van de vloer bij de balkan-/gypsymuziek van Fat Angel. En wie liever rustig wil wegdromen bij een singer songwriter is daar On Eva, die zichzelf begeleidt op gitaar. Hiphop-crossoverband Die Vers komt met rap begeleid door een gevarieerde liveband. Daarnaast wordt de onmisbare dosis reggae en ska verzorgd door Starfish, en turntablekampioen DJ DNS komt het festival knallend afsluiten.

Ken je deze nog...nog...nog..? Het wordt een feest van herkenning in de nieuwe Knalhal! Koptelefoon op en dansen onder een zwevende hemel. De beste, leukste en foutste DJ's komen hier samen om je te voorzien van alle hits en te zorgen voor een 100% 'Handjes in de lucht' garantie. Naast onze bekende Bakkerij DJ's zoals DJ (P.E.E.K), DJ Tess, Spook en de Klopgeesten, Nineties & Naughties, DJ Twiz en DJ Niels, zorgen ook de heren van Foute Boel ( Merkobman, Mr Pickle en DJ Schuurmachine) voor een zinderende dansvloer! Uiteraard wordt de knalhal versierd in Foute Boel stijl en zullen de ballonnen, rookmachines en andere feestattributen niet ontbreken. Dus kom swingen, springen en zingen in de Knalhal!

Ook de theaterliefhebber weet Uit Je Bak te vinden. Jente Jong speelt ‘Iets met Liefde’ over een vrouw die in strijd is met zichzelf, en waarin ze humor combineert met poëzie. VERS gooit het caravandeurtje open voor een gedicht op maat en een portie gezelligheid. Een heel ander soort kunst brengt Ella Oosterwijk: Geurkunst. Haar geuren en parfums trekken over het terrein en sluiten helemaal aan bij de sfeer en de muziek van het festival. Een unieke ervaring! Verder is er De Beeldmachine: een mix tussen live-fotografie & beeldende kunst, waarbij de bezoeker de opdrachtgever is.

En natuurlijk is er aan de kinderen ook gedacht. De meiden van Zeezelaar zijn weer terug op Uit Je Bak om de kinderen te prikkelen met verhalen, materialen en ideeën. Samen met de kinderen gaan ze weer iets moois maken. Daarnaast gaat Toonbeeld (Stichting Kunstzinnige Vorming Castricum) op een creatieve manier met de kinderen aan de slag.

Voor de innerlijke mens moet natuurlijk ook goed worden gezorgd! De tijden dat je alleen ongezonde snelle hap kon krijgen op festivals ligt allang achter ons. Op Uit Je Bak zal er, net als voorgaande jaren, ook weer genoeg lekkers te krijgen zijn.Zo is er The Dutch Weed Burger: een 100% plantaardige hamburger met zeewier als smaakmaker! Verder is ODE terug op veler verzoek, dit jaar met de DoughDough Truck. Vanuit deze truck kokkerellen ze alles wat met deeg te maken heeft, waaronder heerlijk belegde broodjes. Ook voor een heerlijke kop koffie hoef je ons terrein niet af. Even een rustmomentje pakken en genieten van een heerlijke koffie, espresso, cappuccino… of een kop thee. Stimpy’s Espresso Bar heeft het allemaal. Crêpe Centraal heeft zoete en hartige crêpes, gemaakt met verse ingrediënten en brengen de culinaire traktatie van de straten van Frankrijk. De Frietfiets bakt vanuit een authentieke bakfiets heerlijke frietjes met aardappels vers van het land! En wat zouden we moeten zonder Marx O’Larry’s? Iedereen kent deze geweldige ijskar wel die al vanaf de eerste editie op Uit Je Bak staat en ook dit jaar weer!

Onze vrijwilligers zijn heel druk met alle voorbereidingen. Op zaterdag wordt het meeste opbouwwerk gedaan, en op maandag wordt alles weer afgebouwd. Wil je ook komen helpen? Dan kun je mailen naar vrijwilligers@uitjebak.nl, of je kunt op zaterdag of maandag natuurlijk gewoon langskomen in het parkje om de handen uit de mouwen te steken.

Het Uit Je Bak festival, dat geheel wordt georganiseerd door vrijwilligers, vindt plaats op zondag 27 juli van 12.30 tot 22.30 uur in het Willem de Rijkepark in Castricum (tegenover winkelcentrum Geesterduin). De entree is gratis. Kijk voor meer informatie ook op www.uitjebak.nl. Tot op Uit Je Bak!